Klaar mee – loop mee; een nieuwe wandelervaring


Klik hier om de site van Klaar-mee-loop-mee te bezoeken

Internet: https://www.klaar-mee-loop-mee.nl/

Tijdens mijn revalidatie had ik een gesprek met iemand van het sportloket. Ik was absoluut niet van plan om stil te gaan zitten na het voltooien van dat traject. In het weekend heb ik beweging genoeg, maar ik zocht ook activiteiten voor de werkdagen. Vaak zit ik hele dagen aan mijn bureau en dan lukt het zelfs niet om een half uur per dag te bewegen. Bovendien zocht ik een sociale activiteit in mijn buurt, want na bijna achttien jaar in De Hoef (Alkmaar) gewoond te hebben, ken ik er nog nauwelijks mensen.

Zo kwam ik bij “Klaar mee – loop mee” uit. Een initiatief waarbij je op elke dag van de week (met uitzondering van zondag) ergens in Alkmaar met een groep kunt gaan wandelen. Soms zijn er zelfs meerdere afstanden mogelijk, tot circa vijftien kilometer. Je betaalt anderhalve euro voor een tocht en je kunt ook een strippenkaart voor elf tochten kopen. Die kost vijftien euro en dan krijg je dus één wandeling gratis. Voor mij is de dinsdagavond vanuit het “huis van de wijk” De Alkenhorst ideaal, omdat dit wijkcentrum circa vierhonderd meter van mijn flat vandaan is. Dus ging ik op 7 januari voor het eerst mee. Overigens is de eerste kennismaking ook kosteloos. Het beviel prima en ik besloot een week later zo’n strippenkaart te nemen. Het is vrijblijvend, dus ook niet erg als je een keer niet kunt komen. Meestal wandelen we met een groepje van ongeveer vijf personen en na afloop drinken we een kop thee bij het wijkcentrum. Vanwege de duisternis in de winter gaan de tochten van circa vijf tot zeven kilometer veel door de stad, maar als het langer licht blijft, komt er ook wat meer natuur in.

Ik ben nu (begin april 2020) negen keer mee geweest en het bevalt nog steeds goed. Helaas heeft de groep medio maart, naar aanleiding van de maatregelen tegen het corona-virus, moeten besluiten om de wandelingen voorlopig te staken. Ik verheug me al op de dag dat we weer gezamenlijk op pad mogen. Interesse? Kijk dan eens op de site van “Klaar mee – loop mee”. (Klik op één van de plaatjes in dit item of op de link boven aan de pagina.)

Klik hier om de site van Klaar-mee-loop-mee te bezoeken

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.