Wandelen met Thijs, Karlijn en de kinderen, 26-12-2018


Datum: 26-12-2018
Tocht: Wandelen met Thijs, Karlijn en de kinderen
Organisatie: – (Eigen tocht)
Internet:
Afstand: 12 kilometer (telt niet mee voor het totaal in het wandelboekje)
Totaal afgelegd: 45656 kilometer
Weer: Tamelijk bewolkt, droog, fris, weinig wind (Z/ZW, 2 Bft.).
Middagtemperatuur: ca. 5 °C.
Foto-album:
Route: Klik hier (route via Endomondo)
Geocache(s):

Thijs had een tijdje terug gevraagd om nog eens samen te gaan wandelen, dus hadden we op tweede kerstdag afgesproken om dat te gaan doen. Geen georganiseerde tocht, maar gewoon een stukje in de buurt. Dus vertrok ik rond kwart voor twee ’s middags te voet van Blerick via de Zuiderbrug naar Tegelen, zodat ik rond twee uur bij Thijs was. Daar heb ik nog een tijdje gezeten en volgens mij was het rond drie uur dat we gezamenlijk (Thijs, Karlijn, hun twee zoontjes in de kinderwagen en ik) zijn gaan wandelen. We hadden besloten om richting het Jammerdal te gaan. We wandelden de wijk uit en onder de A73 door richting Venlo. Intussen was ik de kinderwagen aan het duwen en liepen we naar de overweg in de buurtschap Egypte. We volgden het spoor een stukje en bij de volgende overweg hebben we even gewacht tot er een trein passeerde. Daarna namen we het zandpad door het bos naar het Jammerdal, heuvel op en later weer heuvel af. Het duwen van de kinderwagen was hier toch wel net iets pittiger.

De kinderwagen bleek niet door de poort van het Jammerdal te kunnen en een meneer bood aan om hem er overheen te tillen. Maar dan zouden we bij de uitgang hetzelfde probleem hebben, dus besloten we om te gaan lopen. We namen het fietspad naar boven en via een smal pad langs de rand van de groeve, waar het nog uitkijken was voor de doorns van de braamstruiken, kwamen we aan de Jammerdaalseweg. Deze verharde weg volgden we tot het Auxiliatrixpark, waar De Zorggroep gevestigd is. Het werd tijd om de jongste te voeden en dus zijn we even bij grand café Onder de Linden naar binnen gegaan. Thijs en ik hebben daar even een speciaalbiertje gedronken. Toen we weer verder wilden gaan, begon het al aardig te schemeren en dus trok ik het oranje hesje aan.

We namen weer de uitgang aan de Auxiliatrixweg omdat de uitgang aan de Ulingsheide te gevaarlijk is vanwege het verkeer dat er hard rijdt. Over een brede zandweg liepen we om het terrein van de Zorggroep heen en langs de zuidzijde van het Jammerdal wandelden we terug naar de buurtschap Egypte. Ons eigenlijke doel was de kerststal bekijken in het klooster op de Ulingsheide, maar daar was het nu al te laat voor. Deze sloot namelijk om 17.00 uur en dat zouden we niet meer redden. En ook voor een extra biertje bij de Oelespot vonden we het te laat, met de invallende duisternis. We namen de verharde weg naar beneden en zo kwamen we weer bij de eerste spoorwegovergang uit. Vlakbij de A73 lag nog een geocache die ik op de heenweg vergeten was op te pikken. Inmiddels was het hier te donker voor. We wandelden terug naar het huis van Karlijn en Thijs, en nadat ik daar nog een biertje gedronken had, ben ik teruggelopen naar Blerick. Hoogste tijd om bij mijn moeder thuis te gaan eten…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.