Eigen wandelingetje Venlo, 24-12-2018


Datum: 24-12-2018
Tocht: Eigen wandelingetje Venlo
Organisatie: – (Eigen tocht)
Internet:
Afstand: 6 kilometer (telt niet mee voor het totaal in het wandelboekje)
Totaal afgelegd: 45656 kilometer
Weer: Licht bewolkt, zonnig, bijna windstil.
Middagtemperatuur: ca. 7 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Klik hier
Geocache(s):

Zo rond de kerst zijn er wel verschillende wandeltochten, maar die zijn niet allemaal even goed bereikbaar. En ik wilde ook niet alle dagen van huis zijn. Dus hadden mijn moeder en ik besloten zelf maar even een wandelingetje te gaan maken op deze mooie dag. Maar als ik op een dag niet veel hoef te doen, ben ik ’s ochtends ook niet vooruit te branden. En dus werd het even na half drie toen we vanuit haar flat in Blerick vertrokken. Over het fiets- en voetpad liepen we langs de Maas in noordelijke richting. onder langs de Sint Antoniuskerk, tot we aan de Venrayseweg kwamen en onder de stadsbrug door waren. We hebben het voetpad omhoog genomen en we zijn de Maas via de stadsbrug (met aan vier zijden beelden van poortwachters) overgestoken. Aan de Venlose zijde namen we een nieuwe trap naar het stadspark Op de kop van de Weerd, waar het nieuwe kunstwerk “Tango” van Fons Schobbers staat. Ik zie er nooit zoveel in, in die moderne kunstwerken. Iets verderop op de Maasboulevard staat het kunstwerk “De vreedzame krijger”, die na drie jaar afwezigheid teruggeplaatst is en meer tot de verbeelding spreekt.

Kunstwerk “Tango” van Fons Schobbers

We staken de voetgangers- en fietsersbrug over en liepen langs de ijsbaan die voor De Maaspoort op de Oude Markt geplaatst is. Het was er flink druk, evenals op de Markt. Daar stond een grote kerstboom voor het stadhuis die door veel mensen, al dan niet met familie of vrienden ervoor, op de foto gezet werd. Ik wilde best een biertje gaan drinken bij één van de vele cafés op de Markt, maar daar had mijn moeder geen zin in. Dus liepen we de grootste winkelstraat van Venlo, de Vleesstraat in. Volk genoeg op de been hier. Bij de HEMA, het voormalige pand van de V&D, was het weer een puinzooi van fietsen op de geleidelijn, ondanks dat men speciale stickers op de grond had geplakt om de fietsers er op te attenderen dat deze lijn vrij moet blijven. Blijkbaar zien die fietsers nog minder dan de gemiddelde visueel gehandicapte… Of ze hebben een sociaal gebrek… Het is geen doen om al die fietsen aan de kant te zetten; dat is iets voor de handhaving; dus liepen wij verder via het Vleesplein naar het nieuwe stadskantoor nabij de Roermondse Poort.

Kerstboom op de Markt voor het stadhuis

We staken de Professor Gelissensingel over en volgden het fietspad richting het VieCuri-ziekenhuis. Een route door De Oude Beemden, de uiterwaarden van de Maas, zou mooier zijn geweest, maar we zagen van boven af al dat de paden erg drassig waren. Dus gingen we na een tijdje de dijk op, een grindpad dat bij kanovereniging Viking overging in een verhard fietspad. Dit fietspad gaat weer richting de Maas, om het ziekenhuis heen. We besloten toch nog even via de achteringang het ziekenhuis binnen te gaan en daar bij de horeca iets te gaan drinken. Ik nam een cappuccino, maar die viel tegen. Er zat vooral veel schuim in en nauwelijks melk en koffie. Volgens mij moest het apparaat van Pelican Rouge (Selecta) eens goed afgesteld worden. Mijn moeder had haar thee nog niet op, dus dronk ik nog een cola zero.

Horeca in het VieCuri-ziekenhuis

Vroeger, als tiener, heb ik hier regelmatig in het ziekenhuis gelegen en gingen wij vaak iets eten of drinken in de kantine op de eerste verdieping. Het was echt zo’n ouderwetse kantine met bruine vloerbedekking, bruine stoelen en tafels, geel uitgeslagen plafondplaten van het roken, ranzige vitrage en een hoek met een automatiek. Meteen ernaast was het personeelsrestaurant. Omdat er veel veranderd is in het ziekenhuis besloten we even boven te gaan kijken. We kenden het nauwelijks meer terug; het was zowaar omgetoverd tot een hip bedrijfsrestaurant. Het was er rustig zo met de kerst en wij zijn weer vertrokken. Via de uitgang aan de achterzijde weer de dijk op, waar we Thijs tegenkwamen. Hij was aan het hardlopen en liep in de richting van Venlo. Na een praatje gingen wij de andere kant op om vervolgens de trap naar de Zuiderbrug te nemen. Het werd al flink donker, waardoor het fotograferen wat lastiger werd. Aan de Blerickse zijde van de Zuiderbrug namen we ook weer de trap en wandelden we over het fietspad naar huis. Zo hadden we de middag voor kerstavond toch goed om gekregen…

Over de Zuiderbrug terug naar Blerick

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.