Wandeling Deurne, 26-01-2014


Datum: 26-01-2014
Tocht: Winterwandeling
Organisatie: AV-LGD
Internet: http://www.av-lgd.nl/
Afstand: 20 kilometer
Totaal afgelegd: 34066 kilometer
Weer: Wisselend bewolkt, soms zonnig, droog. Middagtemperatuur: ca. 7 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Klik hier
Geocache(s): GC3JR7R

Vorige week had ik het met Nicole over deze tocht in Deurne gehad. Zij ging hem ook lopen, en omdat ze een weekend-vrij abonnement van de NS heeft, zou ze met de trein komen. We zouden ons op het station van Deurne kunnen treffen. Vanaf daar was het dan zo’n kleine twee kilometer lopen naar de start. Het was dan de bedoeling dat we de 30 kilometer zouden gaan doen. Maar ik had ook al een tijdje niet meer met Theo en Bert gelopen. Dus heb ik Theo even gebeld, en hij heeft het weer aan Bert gevraagd. Beiden wilden wel meegaan voor de 20 kilometer. Ze zouden me thuis ophalen en dan gingen we met de auto. Zo gezegd, zo gedaan. Rond kwart voor acht zijn we uit Blerick weggereden, en even voor half negen waren we in Deurne. We hadden even wat problemen met de auto; het parkeerlicht bleek aan te staan en we wisten niet hoe het uit moest. Even dacht Theo het juiste knopje gevonden te hebben, maar toen bleek het parkeerlicht aan de andere kant aan te zijn. We hebben het uiteindelijk maar aan gelaten en zijn naar het startbureau gelopen.

Daar was het gezellig druk. Omdat de meute nog moest starten hebben wij maar eerst even een kop koffie genomen. Ook Nicole stond bij de grote groep en zij vertrok om half negen. Nadat we de koffie op hadden heb ik even buiten op de routekaart gekeken en toen zijn ook wij vertrokken. De route was grotendeels gelijk aan die van een eerdere tocht, maar dan precies omgekeerd. We liepen vrijwel meteen Deurne uit en staken de Oude Aa over. Daarna ging de route door de Vlierdense bossen en natuurgebied Galgenberg naar de rust, bij Jong Nederland in Liessel. We raakten nog heel even aan de praat met Doreen (als ik het mij goed herinner, want het is al weer een tijdje geleden…), maar wij besloten deze rust over te slaan en door te lopen.

In de bossen tussen Deurne en Liessel

We kwamen langs de Tuin Zonder Naam en staken daarna de Astense Aa over. Vervolgens liepen we onder de A67 door en wandelden we door de Dennendijkse bossen tussen Liessel en Asten. Nadat we de A67 overgestoken waren, liepen we richting Liessel. Ik zat te azen op een geocache die daar vlakbij de kerk moest liggen, maar we bleven te ver uit de buurt. Voor de grap zei ik nog dat ik die dan maar tijdens de Kennedymars van Someren moet oppikken, maar het is voorlopig nog zeer onwaarschijnlijk dat ik die weer kan lopen. Na alle problemen die ik gehad heb, vind ik deze Kennedymars wel erg kort voor de vierdaagse van Nijmegen. Als het even kan, wil ik toch weer Nijmegen gaan lopen.

We bleven dus een flink eind van Liessel af en kwamen weer op de rust bij Jong Nederland. Daar werd ik door deze en gene aangesproken, maar vanwege mijn visuele beperking kon ik de gezichten niet goed herkennen, laat staan mij herinneren wie het waren. We hebben even aan een tafeltje gezeten en ik heb een kop soep gegeten, samen met mijn boterhammen. Daarna doken we weer natuurgebied Galgenberg in voor de laatste etappe. Nu staken we de Oude Aa in de bossen over, wat een erg mooi stukje van de route is. Vlak voor de finish kwamen we aan de rand van Deurne vlak langs een geocache. We zijn zo’n tweehonderd meter van het parcours gegaan om deze te zoeken. Maar helaas hadden we geen succes. We zagen niet echt een plek waar de cache verstopt kon zitten, en ook zagen we geen sporen van vorige geocachers. Op de site stond dat een prikstok handig kon zijn, dus heb ik met mijn taststok flink in de rondte lopen prikken. Maar na zo’n twintig minuten hebben we het opgegeven en zijn we naar de finish gelopen. Daar heb ik een trappistje gedronken; Bert en Theo gingen aan de cola omdat ze beiden nog een stukje moesten rijden. We hebben het maar bij één consumptie gelaten, want dan waren we ondanks het geocachen toch nog een beetje op tijd thuis…

Over de Oude Aa

Advertenties

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.