80 van de Langstraat Waalwijk, 11+12-09-2010


Klik hier voor de website van de 80 van de LangstraatDatum: 11 en 12-09-2010
Tocht: 30e 80 van de Langstraat
Organisatie: Stichting “De 80 van de Langstraat”
Internet: http://www.80vandelangstraat.nl/
Afstand: 80 kilometer
Totaal afgelegd: 28337 kilometer
Weer: Bewolkt, later ook regen. Middagtemperatuur: ca. 19 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Maps / Google Earth
Geocache(s): GC1QXN2 / GC11VQJ / GC11E7Z / GC1FPV6 / GC11VQW

Klik op de link om de hit “Vrienden van de 80” te beluisteren!

De 80 van de Langstraat is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie voor mij, en ook het bezoek aan mijn ex-collega en wandelvriend Marcel in Vlijmen en zijn gezin horen bij die traditie. Op zaterdagmiddag ben ik dus naar Den Bosch gegaan met de trein en Marcel heeft mij daar opgehaald. Vlakbij het station lag een geocache (een zogenaamd Travel Bug hotel), maar hoewel ik geen Travel Bugs bij me had, zijn we toch even op zoek gegaan. We liepen over de voormalige spoorlijn die naar het Heineken terrein loopt. Dat zag er best luguber uit; veel graffiti op de muren en zelfs op het spoor. Maar het trommeltje was zo gevonden en daarna zijn we via Vlijmen naar Waalwijk gereden. We zijn gaan eten bij de ouders van Tamara (de vrouw van Marcel) en haar vader Ad is te voet met mij naar de start op het Unnaplein gegaan.

Voor wat betreft de 80 was het eigenlijk niet veel anders dan andere jaren. Maar dit jaar heb ik wel heel erg leuke geocache ervaringen opgedaan. In Waalwijk was de route een klein beetje aangepast vanwege wegwerkzaamheden. Na de eerste doorlooppost kwamen we bij een geocache die ik vorig jaar tijdens de 80 niet heb kunnen vinden. Ook heb ik deze cache al eens in de winter geprobeerd, maar ook toen zonder succes. Ik wilde net gaan zoeken en zag ineens boven op de geluidswal een paar zaklampen schijnen. Er waren nog twee teams op zoek naar deze cache. Ook zij hadden vorig jaar al zonder succes gezocht. Toen we weer beneden aan het zoeken waren kwam de bezemwagen er al aan. De bestuurder vroeg wat we aan het doen waren, en één van de geocachers zei dat er ook mensen zijn met een andere hobby naast het wandelen. Dat leverde een verbaasde blik op, en de bestuurder van het busje vertelde ons dat hij wel achter ons moest blijven. Inmiddels had een andere geocacher de cache wel gevonden en konden we onze namen bijschrijven op de logrol. In het licht van de bezemwagen zijn we samen nog een stukje met elkaar opgelopen en hebben wat verhalen uitgewisseld.

Nachtelijk bezoek aan een kapelletje in Elshout

Bij de doorkomst in Waalwijk wilde ik eigenlijk even van het parcours af gaan om een geocache te zoeken, maar het was er te druk en er stonden dranghekken, waardoor ik niet het parcours af kon. Dan maar door, richting Drunen. Vlakbij de voormalige spoorlijn, dat nu een fietspad is, moest ook nog een cache liggen. Maar je kon nergens van het steile talud of de voormalige spoorbrug af, dus helaas… Via Nieuwkuijk liep ik verder naar Vlijmen. Vlak voor de grote rust daar is Marcel mij komen opzoeken en hij heeft een stukje meegelopen. Na de rust ging het via Haarsteeg naar Elshout, waar bij een kapelletje (zie foto boven) ook een geocache ligt. Ik kreeg wel veel commentaar van de plaatselijke jeugd toen ik even het parcours af ging, maar daar heb ik me niks van aangetrokken. Ik moest even wachten omdat er iemand achter de kapel zat te plassen en daarna voorzichtig en ongezien proberen de geocache te pakken. Tijdens het loggen heb ik lekker even in de kapel zitten uitrusten op een bankje.

Bij de tweede doorkomst in Waalwijk liepen we over het Halve Zolenpad, waar ze als herinnering aan de spoorlijn een stuk spoor met 81 bielzen en een stootblok hebben neergelegd. Hier wilde ik vorig jaar al de geocache zoeken, maar voor ik er erg in had zat ik in de tunnelbak en kon ik er niet meer naar toe. Nu was ik dus een stukje eerder van het parcours gegaan en ook dat leverde weer een hoop commentaar van de toeschouwers op. Ik had mazzel dat ik het kokertje met de logrol snel gevonden heb, want in het donker met een zaklampje zoeken tussen het grind van een spoorlijn valt niet mee. En inmiddels begon het ook wat licht te regenen.

Regen in De Moer

De volgende doorlooppost was in Sprang-Capelle. Hier was vroeger een post langs de weg ingericht, maar deze was nu verplaatst naar Van Wijlen. Hierdoor was er ook een kleine routewijziging. Maar de dijk naar Waspik blijft een lang eind, en zeker met het ochtendgloren is dat een zwaar stuk. De vermoeidheid door het missen van de nachtrust begon toe te slaan en ook dit jaar had ik weer moeite om mijn ogen open te houden op dit lange rechte stuk. In Waspik heb ik een heerlijke rust genomen en daarna ging het via ‘s-Gravenmoer en Klein-Dongen naar De Moer. Ook dit jaar werd ik daar weer opgewacht met een biertje en een boterham met ei. Ik heb er even lekker gezeten onder de parasol, die nu dienst deed als paraplu. Marcel Dekker kwam langs, en die is ook nog even blijven plakken. Een biertje hoefde hij niet, maar een boterham met ei ging er wel in. Door deze goede verzorging had ik geen rust meer nodig bij ’t Moaske en kon ik in één teug doorlopen naar de grote rust bij de Wetering in Loon op Zand.

Van Loon op Zand ging het richting Efteling en daarna langs de golfbaan naar Kaatsheuvel. Ook hier ben ik even van het parcours af gegaan voor een geocache. Dit was een zogenaamde “voortuincache” en hij zat verstopt op een balkon van een seniorenwoning. Het logboekje zat verstopt in een houten kistje dat aan de muur hing en met een klepje open kon. Erg leuk, maar ongezien loggen ging hier echt niet. Na het loggen van deze cache ben ik langs restaurant De Molen gekomen. Meestal stop ik hier nog even voor een biertje, maar dit jaar had ik er niet zo veel zin in. Dus maar door richting de finish in Waalwijk. Het laatste stuk heb ik met Marcel Dekker opgelopen. Om één minuut over drie kwamen we over de eindstreep. Daar moest de tijdregistratiechip van de veters gehaald worden en hierdoor heb ik helemaal niet meer aan mijn paraplu gedacht, die ik aan een stoel gehangen had. Ik ben later nog even terug geweest, maar de paraplu was inmiddels verdwenen en niet ingeleverd bij de gevonden voorwerpen.

Over de rode loper naar de finish

Marcel uit Vlijmen en Jan uit Waalwijk hebben mij opgewacht achter de finishtent en we hebben samen nog wat gedronken op het plein. Daarna zijn we toch even naar de geocache aan de Hooisteeg (die ik in de nacht niet had kunnen doen) gelopen. Ondanks de goede hint op internet konden we hem echter niet vinden. Uit een later mailtje van de eigenaar bleek dat we beter ons best hadden moeten doen. Ook hebben we nog de geocache bij de St. Jan gezocht, die afgelopen jaar verplaatst was. En Marcel was nog op zoek geweest naar de geocache bij de Oude Toren, maar kon deze niet meer terugvinden. Ik wist nog wel waar hij zou moeten zitten en we zijn er even met de auto naar toe gereden. Daarna zijn we bij Jan thuis geweest en vervolgens gingen we naar Vlijmen. Bij Marcel thuis heb ik soep met brood gegeten en daarna heeft Marcel mij naar het station gebracht.

Bij thuiskomst ontdekte ik dat mijn linkervoet er wel erg vreemd uitzag (zie de foto hieronder). Het zag er naar uit dat er een paar wondjes geweest waren, en dat er dus wat bloed vrij was gekomen, maar gelukkig viel de schade wel mee. Onder de douche kon ik alles er probleemloos afwassen en er was verder geen schade zichtbaar. Het was dus weer een zeer geslaagde 80…

Dat ziet er niet best uit...

Advertenties

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Een reactie op 80 van de Langstraat Waalwijk, 11+12-09-2010

  1. Pingback: Tweets that mention 80 van de Langstraat Waalwijk, 11+12-09-2010 | Dagboek van een wandelaar -- Topsy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.