Kennedymars Melderslo, 21+22-08-2010


Klik hier voor de website van de Kennedymars MeldersloDatum: 21 en 22-08-2010
Tocht: 21e Melderslose Kennedymars
Organisatie: Muziekvereniging Eendracht Melderslo
Internet: http://mkm.melderslo.net/
Afstand: 80 kilometer
Totaal afgelegd: 28197 kilometer
Weer: Bewolkt maar wel droog. Middagtemperatuur: ca. 25 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Maps / Google Earth
Geocache(s):

Eindelijk, dit jaar kon ik weer eens de Kennedymars Melderslo lopen. Vorig jaar heb ik de 20e editie moeten missen, omdat de Kennedymars samen viel met de Heuvelland vierdaagse. Dat komt eens in de zoveel jaar voor. Het heeft te maken met de overgang van juli naar augustus. Als dat van vrijdag op zaterdag is, zijn de Kempische Wandel Dagen pas een weekend later. Ook de Heuvelland vierdaagse is dan pas laat en valt daarmee in het derde volle weekend van augustus. En dat is nou net, traditioneel, het weekend van de Kennedymars Melderslo…

Klaar voor de start

Dit jaar had ik geen vervoer naar de Kennedymars en ben dus maar met de trein naar Horst-Sevenum gegaan. Daar heeft de organisatie mij opgehaald. ’s Zondags zijn Theo, Marie-José en Jesse naar Melderslo gekomen. Uiteraard hebben we samen wat gedronken in de feesttent en Jesse heeft zich nog prima vermaakt op de speelplaats van de basisschool. Het was de hele 80 kilometer droog gebleven, maar helaas begon het zondagmiddag toch een beetje te regenen. Jesse heeft dus niet erg lang op de speelplaats kunnen blijven.

Rust bij camping Californië

Er was weinig veranderd aan de Kennedymars in de afgelopen twee jaar. De route was nog exact hetzelfde, alleen de rustplaats bij Euroveen is vervallen. Er was nu een rust ingericht bij een camping, een paar honderd meter voor de Euroveen. En rond industriegebied Trade Port bij Venlo-Blerick waren een paar nieuwe wegen aangelegd voor de uitbreiding van het industrieterrein. Als je nu op het routekaartje (Google Maps) kijkt, zijn de uitbreidingen duidelijk zichtbaar. Tot in Sevenum heb ik grotendeels met iemand samen gelopen, maar toen kreeg ik toch zin in een trappist bij de Sevewaeg. Eigenlijk was het wel nog erg vroeg, zo’n 37 kilometer en een uur of vijf in de ochtend, maar voorlopig zou er geen caférust meer volgen. In Swolgen heb ik ook een langere pauze genomen, om een bakje soep en een paar broodjes te eten. En in Blitterswijck ben ik even op het terras gaan zitten voor een witbiertje.

Aan de finish in Melderslo

De finishtijd ben ik al lang weer vergeten; de eindstreep bereiken is ook belangrijker dan de tijd. Toen ik thuis kwam, ontdekte ik ook nog een klein blaartje onder de bal van mijn rechtervoet. Maar daar heb ik niet veel last van gehad, gelukkig… En veel meer heb ik niet te melden over deze Kennedymars. Op naar de 22e editie in 2011!

Advertenties

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.