Wandeling Puth, 01-08-2010


Klik hier voor de website van wsv. Crescendo Schinnen

Datum: 01-08-2010
Tocht: 46e Crescendotocht
Organisatie: wsv. Crescendo Schinnen
Internet: http://www.wsv-crescendo-schinnen.nl/
Afstand: 21 + 4 = 25 kilometer (ook station Schinnen – startplaats v.v. gelopen)
Totaal afgelegd: 27844 kilometer
Weer: Eerst zonnig, later meer bewolking. Benauwd, 5 druppels regen… Middagtemperatuur: ca. 24 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Maps / Google Earth
Geocache(s): – 

Vandaag gingen we met het openbaar vervoer naar deze tocht. We hadden de keuze, of in Sittard op de bus stappen, of doorreizen met de NS naar Schinnen en dan nog 1800 meter lopen. We kozen voor het laatste. Ik stapte in Blerick op de trein, Theo in Venlo en Lesley in Tegelen. In Roermond kwam de stoptrein naar Sittard met zes minuten vertraging aanrijden. Zou de conducteur of de machinist zich verslapen hebben? Door die paar minuten vertraging misten we in Sittard de aansluiting op de volgende trein en ook was de bus al vertrokken. Het zou dus een uur wachten worden en we baalden flink. We raakten even aan de praat met een conducteur die mij van de Ronde van Zuid-Limburg herkende. Ik zei dat ik de conducteur van de intercity wilde vragen om even in Schinnen te stoppen, maar hij gaf mij weinig kans. Toch heeft hij een goed woordje voor ons gedaan en hierdoor bleef de vertraging beperkt tot een half uur. Geluk bij een ongeluk dus…

Op weg naar Puth; boerderij in Schinnen

Het was een leuk stukje lopen naar Puth, lekker tegen de heuvel op. Theo begon een beetje last te krijgen van zijn knie, maar nadat we ons ingeschreven hadden, en een bakje koffie hadden gedronken, zijn we toch op pad gegaan. Eerst moesten we weer afdalen richting Schinnen, wel via een andere route als waar we gekomen waren. De route voerde ons langs kasteel Terborgh, daarna liepen we richting Sweikhuizen en vervolgens ging het naar Munstergeleen voor de eerste rust. Theo had hier zoveel last van zijn knie dat hij besloot terug te gaan op de 14 km. route. Lesley en ik gingen nog de lus van de 21 km. maken.

Lesley had er wel veel moeite mee, want er zaten flinke ongelijke stukken in het parcours, smalle, holle en bolle zandpaden, hier en daar een trapje… Het terrein was niet zo geschikt voor hem en dus kostte het ons flink meer tijd. Onderweg hebben we ook nog drie geocaches proberen te vinden, maar twee waren er te moeilijk en ééntje bleek op niet actief te staan. Dat zag ik te laat. Bij de eerste cache kwamen we zelfs twee andere teams tegen die al eerder gezocht hadden, maar ook zij konden hem niet vinden.

Over een licht glooiende weg bij Sweikhuizen

Vanaf de eerste rust hebben we een lus gemaakt naar de bossen op de Danikerberg. Daar hebben we ons ook nog even verlopen en het was dus flink zoeken naar de juiste weg. Langs de Geleenbeek en station Geleen Oost ging het naar Munstergeleen voor de tweede rust. Theo belde om te vragen waar we waren; hij zat al een behoorlijke tijd aan de finish. De terugweg ging richting Windraak, een heel stuk langs de bosrand. Bij terugkomst bleek dat we bijna zeven uur over 21 km. gedaan hebben. Ik denk dat, helaas, voor Lesley het heuvelland niet zo’n geschikte wandelomgeving is. Paadjes waar ik al moeite mee heb zijn voor hem helemaal moeilijk begaanbaar. Een wat vlakker parcours is beter te doen voor hem.

Langs de Geleenbeek

Maar goed, we hebben er van genoten en aan de finish mochten we nu toch alledrie bier drinken. Ook troffen we Peter, Frans en de rest aan in het café. Zij namen de bus, wij liepen weer naar station Schinnen. En de terugreis verliep een stuk voorspoediger dan de heenreis…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.