Wandeling Gulpen, 18-07-2010


Datum: 18-07-2010
Tocht: 20e Korenwolftocht
Organisatie: Wsv. De Veldlopers Gulpen
Internet: http://www.veldlopersgulpen.nl/
Afstand: 20 kilometer
Totaal afgelegd: 27619 kilometer
Weer: Zonnig. Middagtemperatuur: ca. 24 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Maps / Google Earth
Geocache(s): GC1F33T / GCYFA5

Zaterdag voor deze tocht ging ineens de telefoon. Aan de lijn hadden we iemand van Dagblad De Limburger. Ze hadden ons telefoonnummer gevonden via wsv. E.H.S. en zochten mensen die deel zouden gaan nemen aan de vierdaagse van Nijmegen. Ze vroegen mij of ze elke dag een kort telefonisch interview mochten houden; dan zouden ze elke dag een stukje over vier wandelaars publiceren in de krant. Ik vond het een leuk idee en dus wilden ze al de nodige informatie hebben voor de editie van maandag. En ze zouden graag een foto komen maken. Maar ja, ik was nog nauwelijks thuis voor aanvang van de vierdaagse, en dus spraken we af dat er een fotograaf naar Gulpen zou komen op zondagochtend.


Langs de Geul nabij camping Gronselenput

Zo gezegd, zo gedaan. Op zondagochtend reden we met wsv. E.H.S. Venlo naar Gulpen voor de Korenwolftocht. Dat was voor ons de laatste tocht voor de vakantieperiode. We zaten goed en wel op het terras van café Paddock toen de fotograaf arriveerde. We zijn een stukje het dorp in gelopen om een paar foto’s te schieten. Daarna gingen we aan de wandeling beginnen.

Het was een mooie tocht met prachtige vergezichten en er zaten ook wel stukken bos in. Eerst liepen we richting Wijlre, langs de Brand bierbrouwerij en de watermolen in de Geul. Vlakbij camping Gronselenput lag er nog een geocache aan de Geul. Het was wel een beetje lastig om deze te loggen, omdat de wandelaars op het smalle paadje naast de Geul langs moesten. In Ingber hadden we rust en daarna maakten we een lus door Scheulder en het Gerendal, om vervolgens weer terug te keren op de rust in Ingber. Daar troffen we ook nog een aantal E.H.S.-ers van de 10 km. route.


Feestje op straat bij café Paddock in Gulpen

Na de tweede rust ging het richting Euverem, maar in het dorpje zelf zijn we niet geweest. Al snel waren we weer in Gulpen, waar vlak voor de finish nog een geocache op ons wachtte. Dit was een puzzelcache die eigenlijk ter plaatse opgelost moest worden, maar ik had de oplossing thuis al gevonden. Ik wist precies op welke plek de oplossing zich bevond en dan kun je even spieken met behulp van Google Streetview. Erg handig! En daarna rap naar de finish, want de bus zou vertrekken… Niet dus, de chauffeur had blijkbaar iets verkeerd begrepen en stond ook nog eens in de file. Bij café Paddock was een feest aan de gang met live muziek op straat, en we hadden ook tijd zat om menig biertje (witbier in mijn geval) te drinken. We hebben er heerlijk van genoten. Het nadeel was wel dat we op weg naar huis even moesten stoppen, omdat mijn blaas het niet zou houden tot in Blerick…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.