Wandeling Elsloo, 13-06-2010


Datum: 13-06-2010
Tocht: 14e Maasgalmtocht
Organisatie: Wandelcomité fanfare De Maasgalm Elsloo
Internet: http://www.maasgalm.nl/
Afstand: 37 kilometer
Totaal afgelegd: 27339 kilometer
Weer: Bewolkt, maar ook zonnige perioden. Middagtemperatuur: ca. 18 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Maps / Google Earth
Geocache(s): GC1ZADJ / GCPK4G / GC1PDZH

Theo en ik hadden besloten om met de auto naar Elsloo te gaan voor een tocht van 30 km. Ook hadden we Lesley gevraagd of hij mee wilde gaan, dus werd er eerst even een tussenstop gemaakt in Tegelen. De startplaats in Elsloo hadden we zo gevonden, maar er bleek helemaal geen 30 km. route te zijn (hoewel dit in de wandelagenda vermeld was). Het was ook niet mogelijk om de andere route’s zo aan elkaar te knopen dat we toch 30 km. konden lopen. Er was wel een 42 km. parcours, maar omdat Lesley hooguit 20 km. gelopen had, vonden we dat wel erg ver. We konden wel de laatste lus van de 42 km. route overslaan en dan zou het ca. 37 km. worden. Voor Theo en mij geen probleem, en Lesley wilde het ook wel proberen.

Vol goede moed gingen we op pad. We waren nog geen kilometer van de start verwijderd en toen diende de eerste geocache zich aan. De GPS gaf echter de verkeerde kant van de weg aan, waardoor het zoeken erg lastig werd. Op een gegeven moment had Theo een idee, en dat bleek te kloppen. De cache in het centrum van Elsloo was gevonden. Daarna ging de tocht verder naar Catsop, waar we de eerste rust hadden. En vervolgens liepen we richting de A2. Hier hadden we ons bijna verlopen, omdat een pijltje wat moeilijk zichtbaar was. Maar we werden net op tijd terug gefloten door een paar medewandelaars. Bij Geverik gingen we het Kelmonderbos in. Ook hier lag weer een geocache. Deze heb ik gevonden, maar ook hier kostte het enige moeite voordat ik de juiste plek in de gaten had.


Aan de rand van het Kelmonderbos

In Groot-Genhout volgde weer een rust en daarna ging het verder via Hunnecum naar Nuth. Vervolgens liepen we door naar Wijnandsrade, waar we lekker op het terras gezeten hebben bij het kasteel. Theo moest nog rijden en nam dus een kop koffie. Lesley en ik genoten van een lekker glas donker Gerardus Kloosterbier. En we zagen ook nog een mooie, knalrode Ferrari die net het terrein van het kasteel op kwam rijden en daar parkeerde.


Theo bekijkt de Ferrari bij kasteel Wijnandsrade

Na de rust kregen we een kaal stuk voor onze kiezen, richting Aalbeek. Vlakbij Aalbeek hadden we nog een makkelijke geocache; ik had hem gelijk in de gaten. Vaak liggen geocaches op mooie plekjes, maar hier was het maar een trieste bedoening. Via Schimmert, Groot-Genhout, Klein-Genhout, Kelmond, Beek en Catsop ging het weer terug naar Elsloo. Op de rust in Catsop hebben we nog even overwogen om toch de 42 km. route te nemen, maar gezien de tijd en de vermoeidheid besloten we toch maar een kortere weg terug te nemen.


We kwamen hier en daar ook nog een wielerronde tegen…

Aan de finish hebben we, zoals gebruikelijk, nog even wat gedronken en daarna zijn we in de auto gestapt. Vlak voor de A2 zijn we nog even uitgestapt om een moeilijke geocache te zoeken. Deze moest verstopt zitten achter de klimop van een geluidswal. Dat werd dus flink zoeken, want je hebt ondanks goede GPS ontvangst toch nog altijd een zoekgebied van ca. 30 meter. We hebben ook flink lopen zoeken, overal goed kijken en voelen, maar helaas… Niks kunnen vinden, dus zijn we maar huiswaarts gegaan…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.