Vierdaagse Alkmaar 2010


Datum: 16 t/m 19-06-2010
Tocht: 4e Plus Wandel4Daagse Alkmaar
Organisatie: Le Champion
Internet: http://www.pluswandel4daagsealkmaar.nl/
Afstand: 4 x 45 = 180 kilometer
Totaal afgelegd: 27519 kilometer
Weer: Eerst overwegend zonnig, later meer bewolking en een beetje fris. Middagtemperatuur: ca. 15 – 20 °C.
Foto-album: Klik hier
Routes: Google Maps: dag 1 / dag 2 / dag 3 / dag 4 ; Google Earth: dag 1 / dag 2 / dag 3 / dag 4
Geocache(s): GC1N6Z2 / GCJBXA / GCQAWX / GC29FHN / GC1N3RG 

Voor mij was dit de 3e keer dat ik deze vierdaagse gelopen heb. Veel was dus gelijk aan vorig jaar, zoals de routes. Die hadden, voor zover het mij opgevallen is, maar minimaal wijzigingen ondergaan. De eerste dag stond de duinen- en strandroute op het programma; mijn favoriet. Op dag 2 (Schermerroute), dag 3 (Beemsterroute) en dag 4 (Geestmerambachtroute) gaat de route grotendeels door de polders rondom Alkmaar.

Veel ruimte voor de 45 km. lopers bij de start op ijsbaan De Meent (dag 1)

Gezelschap:
Dit jaar liep ik in principe de vierdaagse alleen; er waren geen vrienden of kennissen die zich aangemeld hadden en ik had dus ook geen logees. Onderweg heb ik wel zo nu en dan een stukje opgelopen en een praatje gemaakt met bekende of onbekende wandelaars. Zoals met Tiny, die ook nog even meegezocht heeft naar een paar geocaches. Ik had echter wat meer behoefte aan de rustposten, dus dan liep zij door en ze was dan ook steeds eerder binnen dan ik. Verder ben ik Olfert nog voorbij gegaan op de eerste dag en heb ik ook Ria en Yvonne, beter bekend als de Koetjes, veelvuldig tegengekomen onderweg.

De eerste dag ging de route dwars door hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee

Geocachen:
Het was ook een prima vierdaagse voor het geocachen. Onderweg kwam ik een heleboel schatten tegen. De eerste dag hadden we echter pech; in de duinen moest een cache liggen, maar we konden er geen pad naar toe vinden. In Bergen was het wel raak, dankzij een aanwijzing van een buurtbewoonster. Op de tweede dag heb ik drie caches niet kunnen vinden, ééntje wel gezien maar niet kunnen pakken en twee stuks wel kunnen loggen. Bij één van de niet gevonden caches zat een nest horzels, dus veel te link. Voor een andere had je waarschijnlijk water nodig om de cache boven te krijgen. Er was ook een cache waar je een magneet aan een touwtje voor nodig had, maar die had ik uiteraard niet bij me… Ook lag er een cache precies achter een controlepost, dus heb ik de stempelaars eerst maar even op de hoogte gebracht. En Tiny had nog een keycord nodig; dat troffen we ook in een cache aan. Mazzel dus. Op de derde dag lag er maar één cache vlak bij de route, maar die heb ik niet kunnen vinden. Op de laatste dag had ik er twee. Bij de eerste trof ik nog een medecacher die er met de auto naartoe gereden was. De tweede cache heb ik tijdens een WK wedstrijd van Nederland gelogd; lekker rustig. Ook kon ik één cache niet vinden en verder stond er bij een cache vermeld dat je een boot nodig had. Dat bleek achteraf niet te kloppen. Maar ik was niet ontevreden over de “opbrengst”.

Door de kruidentuin van VSM (2e dag)

De krant:
Op vrijdag, op de eerste controlepost, werd ik door een journalist van het Noordhollands Dagblad aangesproken. Hij was erg nieuwsgierig (niet zo vreemd voor een verslaggever…) en wilde vanalles weten. Ik heb hem verteld over het wandelen, mijn handicap en het geocachen. Hij heeft er een mooi stuk over geschreven in de krant van zaterdag (editie Alkmaar). Er stond zelfs een grote foto bij. Dat was nog een verhaal apart. De verslaggever had mijn 06-nummer genoteerd en zou een fotograaf sturen. Toen deze belde sprak ik met hem af bij fort Spijkerboor, maar dat was ik al voorbij toen hij voor een tweede keer belde. Hij was naar Spijkerboor gereden maar kon daar het kanaal niet over; het fort ligt precies aan de andere kant… Ik was inmiddels op weg naar De Rijp en heb daar maar op hem gewacht. Zaterdags werd ik door veel mensen aangesproken. Ze hadden het stuk al gelezen en ik was dus even een beroemd Alkmaarder. Ik heb de papieren versie bewaard, maar helaas kan ik het niet on-line vinden en dus ook geen link plaatsen. (Inscannen en publiceren zal ik maar niet doen i.v.m. het copyright).

Gezelligheid op het terras van de Bonte Koe in Koedijk (4e dag)

Binnenkomst op het Waagplein:
De binnenkomst op het Waagplein was, ondanks de late aankomst, grandioos. RTV-NH had het helaas wel al laten afweten, want zij stoppen om 15.00 uur met de uitzending, maar het was er wel nog gezellig druk. Enerzijds waren er veel wandelaars en toeschouwers, anderzijds waren er ook veel voetbalfans die de WK wedstrijd van Nederland in de kroegen rondom het Waagplein bekeken hebben. Mijn moeder heeft mij opgewacht achter de finish en nadat ik mijn championchip met veel moeite van mijn schoen had gehaald zijn we het plein op gegaan. Daar troffen we Arjen, Anke en de kinderen aan. We hebben er nog een gezellige middag van gemaakt.

Nagenieten op het Waagplein in Alkmaar

Volgend jaar:
In 2011 wordt de 5e editie georganiseerd en dan hoop ik er weer bij te zijn. Wellicht komt Corné dan ook weer naar Alkmaar. Dan overweeg ik toch de 35 km. route met hem te gaan lopen, want alleen is ook maar alleen…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.