Wandeling Baarlo, 25-10-2009


Datum: 25-10-2009
Tocht: – (Wandelen in het mooie Baarlo)
Organisatie: Kerkelijk gemengd koor Baarlo
Internet:
Afstand: 14 kilometer
Totaal afgelegd: 26012 kilometer
Weer: Afwisselend bewolkt en zonnig, maar wel droog. Middagtemperatuur: ca. 14 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Earth / Google Maps

Ook dit jaar was ik weer van plan om de tocht in Baarlo te gaan lopen. Ik wilde Marjan nog vragen of ze meeging, maar trof twee keer niemand thuis aan. Mijn moeder dacht dat ze misschien op vakantie was in het buitenland, dus heb ik maar niet gebeld of een berichtje gestuurd. Ik heb mijn moeder gevraagd of ze zelf zin had om mee te gaan wandelen, 10 kilometer. Eerst wilde ze niet, maar later zei ze toch ja.

Dus stapten we rond half negen op de fiets. Kort na negen uur waren we in Baarlo, en daar hebben we samen nog een kop koffie gedronken. Vervolgens, even na half tien, zijn we van start gegaan. We liepen eerst een stukje door een nieuwer gedeelte van Baarlo. Daarna ging het naar kasteel De Raay, waar we ons bijna verlopen hadden. We dachten dat we bij de kapel van de heilige familie de weg in moesten, maar er bleek nog een smal zandpaadje voor de weg te zijn. Gelukkig kwamen we hier net op tijd achter. Na het passeren van kasteel De Raay hebben we even staan kijken bij het zusterskerkhof en daarna mochten we gaan genieten van de prachtige herfstkleuren in het Raaybos en de Heldense Bossen.


Herfstkleuren in het Raaybos

Na een poosje verlieten we het toeristische fietspad dat door de Heldense Bossen loopt en kwamen we in de buurtschap Donk. Hier was ook de splitsing van de 10 km.. route. We zagen veel paarden in de weien, die ons soms nieuwsgierig aankeken en zich lieten aaien. Nabij stal Hendriks, bijna weer aan de Napoleonsbaan, kwamen we langs een veldje dat vol stond met vliegenzwammen.


Vliegenzwam in de buurtschap Donk

Na het oversteken van de Napoleonsbaan liepen we richting Baarlo, waar we eerst door een woonwijk (de schildersbuurt…?) heen moesten. Daarna kwamen we in een park met vijvers om vervolgens weer het buitengebied in te gaan. In een tuinbouwloods hadden we rust. Op de afstandentabel had men hier 7.8 km. opgegeven, maar door een wijziging in het parcours kon het "iets" meer zijn… De GPS gaf maar liefst 10.9 km. aan, en de pedometer 11.1…!

De soep op de rust smaakte prima en nadat we ook onze boterhammen ophadden en moeder een sanitaire stop had gemaakt, gingen we weer verder. Ik was wel benieuwd naar de uiteindelijke totaalafstand, maar mijn moeder ging liever via het parcours van de 5 km. terug. In Baarlo weet ze de weg en heeft ze nog een kortere route genomen. Ik moest nog een stukje richting de Maas, tot vlakbij de stuw, en daarna weer terug naar Baarlo. Daar ben ik langs kasteel d’Erp gelopen, via de Sprunk / ’t Kempke. Vervolgens ging het binnendoor terug naar de start- en finishplaats.

Aan de finish had ik graag een biertje gedronken, maar dat hadden ze niet. En ook geen light-frisdrank, dus werd het een bakje koffie. Dat smaakte overigens ook prima. De GPS gaf nu 14.2 km. aan, en de pedometer 14.1 km. Na een sanitaire stop was het tijd om te vertrekken. We zijn nog even met de fiets langs de watermolen en wasplaats in Baarlo gereden om op zoek te gaan naar een geocache; hier was ik tijdens de tocht net niet langsgekomen. We moesten wel even zoeken, want we keken eerst op de verkeerde plek. Maar toen de GPS eenmaal de goede plaats aangaf, was de cache snel gevonden en gelogd. Daarna zijn we verder naar huis (Blerick) gefietst…


De geocache (kokertje + logboekje) bij de watermolen in Baarlo

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.