Winterserie WS78, Wehl, 17-10-2009


Datum: 17-10-2009
Tocht: 2e tocht winterserie (Wehl)
Organisatie: WS78
Internet: http://www.ws78.nl/
Afstand: 40 kilometer
Totaal afgelegd: 25977 kilometer
Weer: Licht bewolkt, een enkele bui maar overwegend zonnig. Middagtemperatuur: ca. 13 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Earth / Google Maps

Omdat de reistijd naar deze tocht vanuit Venlo-Blerick korter was dan vanuit Alkmaar, ben ik bij mijn moeder gaan overnachten van vrijdag op zaterdag. Rudolf had ook gevraagd om te komen slapen, al lang voordat de winterserie was begonnen, maar van hem heb ik niks meer gehoord. Geen "ja", geen "nee"… Fijn, moeders en ik wisten dus niet of hij zou komen… En ik had ook geen zin om hem te bellen; als hij iets geregeld wil hebben moet hij dat maar zelf doen…

Dus op zaterdagochtend vanuit Blerick eerst naar Nijmegen. De trein had een klein beetje vertraging en het lukte mij dus niet meer om bij de Albert Heyn een kopje koffie te pakken. Daarom ben ik in Arnhem de stationshal ingelopen. Daar kwam ik Henk en een andere wandelaarster, waarvan ik de naam niet weet, tegen. We pakten koffie bij een broodjeszaak en liepen naar de trein van Syntus. Even voor acht uur waren we in Wehl, waar we nog een kleine tien minuten moesten lopen tot de start.

Op het parkeerterrein zag ik Corné, die bij de auto zijn wandelschoenen aan het aantrekken was. We zijn samen naar de start gegaan waar we ons ingeschreven hebben. Daarna was het tijd voor een bakkie leut en een pi(t)sstop. Rond kwart voor negen werd het startschot gelost. Al snel liepen we Wehl uit en kwamen we in het Stille Wald, waar het nu met enkele honderden wandelaars, even niet zo stil was…

Nadat we de A18 overgestoken waren, liepen we via de buurtschap Loerbeek naar het Bergherbos, waar een groot deel van de tocht doorheen ging. Het is een prachtig, afwisselend bos met diverse klimmetjes. In het bos werden we nog even getrakteerd op een korte, felle regenbui, die we vlak voor Zelhem weg zagen trekken.

 


Deze regenbui hebben we net gehad (nabij Zelhem)

Na de soeppost in Zelhem doken we weer het Bergherbos in. We liepen tot aan de Duitse grens, maar blijkbaar mogen we daar niet overheen. Het heeft iets met de verzekeringen te maken… In het bos kwamen we over de Hulzenberg en bij het afdalen verzwikte ik tot drie keer toe mijn rechter enkel. Het deed wel even flink zeer, maar gelukkig zijn mijn enkels erg sterk. Ik heb er verder weinig last van gehad. Na het verlaten van het bos passeerden we een mooi kapelletje en even later waren we op de rust, bij café ’t Klaphek in Stokkum, waar Corné en ik een lekker bokbiertje genuttigd hebben.


Genieten op het terras van ’t Klaphek in Stokkum


Ja, de herfst in volle glorie… Prachtig!

Via de Plantage kwamen we bij kasteel Huis Bergh (of is het "Hof van Bergh"?). Hoe dan ook het is een prachtig kasteel; zie ook de foto verderop. We hebben een klein stukje door ‘s-Heerenberg gewandeld en zijn daarna alweer het Bergherbos ingegaan, op weg naar de Galgenberg. Daarna kwamen we nog een stukje door ‘s-Heerenberg, maar al snel liepen we door het plaatsje Lengel. Via een weg door het buitengebied ging het terug naar Zeddam, waar nu de koffie geschonken werd op dezelfde plek als waar de soeppost was. Ook kocht ik een warme halve rookworst met mosterd; daar had ik ineens trek in gekregen.


Kasteel Huis Bergh (Hof van Bergh) in ‘s-Heerenberg

Na de koffiepost liepen we aan de westzijde door Zeddam. We passeerden de Grafelijke torenmolen en lieten het dorpje Braamt rechts van ons liggen. Over landwegen, langs diverse boerderijen, kwamen we op de fruitpost bij Kilder. Ook dit dorp liepen we aan de westzijde voorbij. En nadat we de A18 overgestoken waren, kwamen we weer terug in Wehl en waren we zo aan de finish.

Corné en ik hebben er nog iets gedronken en daarna zijn we naar cafetaria (mini resto) ’t Spoantje gelopen om iets te eten. Voor mij werd dat een patatje speciaal en een mexicano met curry. Het smaakte prima en de service was er goed; vriendelijk, snel, het eten werd aan tafel gebracht en we mochten achteraf afrekenen. En de prijs was ook prima.

Na het eten namen we afscheid en ben ik naar het station gelopen. Ik had de trein van 19.01 uur naar Arnhem, waar ik al snel aansluiting had naar Nijmegen. Daar had ik wat meer tijd en heb ik bij de Albert Heyn een cappuchino gehaald. Vervolgens bracht Veolia me naar Blerick. Rond kwart over negen was ik weer bij mijn moeder. Ook nu was het weer een leuke dag; gezellig met Corné, Hennie en Theo, en een mooie tocht. Maar het was ook weer een lange dag, en dus ben ik nog zonder te douchen in slaap gevallen…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.