Winterserie WS78, Leiden, 03-10-2009


Datum: 03-10-2009
Tocht: 1e tocht winterserie (Leiden)
Organisatie: WS78
Internet: http://www.ws78.nl/
Afstand: 40 kilometer
Totaal afgelegd: 25906 kilometer
Weer: Bewolkt, veel wind. Soms wat regen. Middagtemperatuur: ca. 17 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Earth / Google Maps

WS betekent in de regel vroeg opstaan, dus was ik om half vijf mijn nest uit. Gelukkig had ik nu wel tijd genoeg, o.a. voor een paar bakken koffie. Die had ik wel nodig. Even na zes uur ben ik naar het station gelopen en heb de trein van 6.28 naar Amsterdam-Sloterdijk genomen. Daar ging het verder met de trein naar Leiden, waar ik over moest stappen om naar Leiden-Lammerschans te komen.

Even na acht uur was ik op de start. Ook hier had ik dus weer tijd genoeg om in te schrijven, naar het toilet te gaan en een bakje koffie te drinken. Er waren weer veel bekenden, zoals Mia en Ina, Henny en Theo, Kees en Inge. Corné was op vakantie en Rudolf liep de Geuldal marathon. Rond kwart voor negen mochten we vertrekken.

Het eerste deel van de tocht hebben we regelmatig een stukje langs het Rijn-Schiekanaal gelopen. Ook kwamen we door het polderpark Klein Cronestein. Na de soeppost liepen we eerst door recreatiegebied Vlietland. Jemig, wat hebben ze hier een boel water, zeg! Daarna zijn we rond de vogelplas Starrevaart gelopen, om vervolgens de A4 over te steken. We kwamen door een polder, waar we langs het gemaal "De Volharding" liepen. Even verderop, bij een bruggetje, moest een geocache liggen. Ik heb er een tijdje naar gezocht, maar heb hem niet gevonden.

Via het Buytenpark in Zoetermeer kwamen we bij de caférust. Ditmaal was het bij Snowworld. Het was wel even zoeken naar Kees en Inge, want het was er behoorlijk donker binnen… En aan de prijs: een trappistje kostte er maar liefst €3,75! We kregen wel nog een lekker stuk chocolade gesponsord.

Na de rust liepen we langs en door Zoetermeer naar de recreatieplas Noord Aa. Hier mocht je ook naakt recreëren, maar daar was het een beetje te fris voor. Even later liepen we door het drassige Prielenbos. Het eerste deel van het pad bestond uit houten vlonders die deels een beetje onder water stonden. In het moeras lag ook een geocache, maar ik durfde het niet aan deze te pakken; het was te drassig. Waarschijnlijk zou ik hem vanaf de andere zijde moeten benaderen.

Vervolgens kwamen we bij kinderboerderij ’t Geertje, waar de koffiepost was. Via een smalle weg langs een brede vaart, en later een fietspad, kwamen we in het fraaie gehucht Weipoort. Daar was ook de fruitpost, en na deze fruitpost liepen we nog door een natuurgebied, langs het water, tot we bij de N11 kwamen. Hier lag onder een brug ook een geocache, die ik wel gevonden en gelogd heb. Ik had nog een stripboekje uit een vorige cache; dat heb ik achtergelaten. Ik heb een klein Delftsblauw tegeltje meegenomen. Ook heb ik een Wereld Diabetes Dag 2007 Geocoin in de cache achtergelaten.

Inmiddels waren de meeste wandelaars al voorbij en ben ik verder gelopen tot ik weer in het polderpark Klein Cronestein kwam. Ook hier lag weer een geocache. Ditmaal trof ik een forse munitiekist aan. Ik had echter geen tijd meer om te kijken of er iets interessants in zat om te ruilen. Wel heb ik in het logboek geschreven en de travelbug "Boef Dirk" meegenomen. Het verhaal is, dat boef Dirk uit de gevangenis ontsnapt is en het land uit wil, zo ver mogelijk van de stad. Wellicht kan ik hem binnenkort in een cache in Duitsland of België verstoppen…

Het was nu wel haasten om op tijd binnen te komen. Ik had echter niet ingecalculeerd dat we nog een paar keer over de hekken moesten klimmen. En op een gegeven moment stond ik ook nog te twijfelen welke kant ik op moest, dus redde ik het niet om om half zes terug te zijn. Het werd tien minuutjes later. Aan de finish hebben we nog twee biertjes genomen en zijn daarna naar het station gegaan.

In Leiden nam ik afscheid van Kees en Inge, en op station Haarlem heb ik nog naar een geocache gezocht die samen met een cache in Amsterdam (reeds gevonden) een code oplevert voor een bonuscache bij Halfweg. Helaas heb ik deze niet gevonden, want het werd ook al donker. Op het station was geen Smullers, alleen een Burger King, maar daar was het me te druk. Ik ben nog even een blokje om geweest om een cafetaria te zoeken, maar ook die heb ik niet gevonden. Dus werd het in de trein naar Alkmaar maar mijn broodjes opeten die nog over waren. Rond half negen was ik, moe maar voldaan, weer thuis…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.