Wandeling Gellik, 27-09-2009


Datum: 27-09-2009
Tocht: 41e Sparrentrip
Organisatie: Wsv. De Sparrentrippers Lanaken
Internet:
Afstand: 21 kilometer
Totaal afgelegd: 25866 kilometer
Weer: Zonnig, bijna windstil. Middagtemperatuur: ca. 21 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Earth / Google Maps

Met een kleine, 18 persoons bus, zijn we (wsv. E.H.S. Venlo) naar Gellik, nabij Lanaken, in België gereden. Theo was er niet bij en ik zou dus alleen op pad moeten met Leslie en Roy. Beide hebben ze enige begeleiding nodig, en vanwege mijn visuele beperking kan ik hen die niet bieden. Ik heb dus bij de voorzitter aangegeven dat ik het een te grote verantwoordelijkheid vind om te dragen, en mocht Theo (die nu problemen heeft met zijn knie) in de toekomst vaker niet mee kunnen gaan, dan moet er een andere oplossing bedacht worden. Dit ook naar aanleiding van de ervaringen in het verleden, o.a. in Sint-Oedenrode. Volgens onze wandelkalender was er in Gellik 6, 12 en 21 km. Ik stelde voor om i.p.v. de 21 dan maar 12 en daarna nog 6 km. te gaan doen.

Daar aangekomen bleek er geen 6, maar 5 km. te zijn. Bovendien waren de afstanden ook nog korter dan 5 en 12 km., waardoor we toch maar aan de 21 km. begonnen zijn. Gelukkig viel het terrein nog wel mee. Hier een daar een helling, maar het was wel goed begaanbaar. Nauwelijks modder en weinig smalle paadjes, al ging de tocht wel grotendeels door de bossen (richting Zutendaal).

De eerste rust hebben we maar overgeslagen, ook nu weer om wat tijd over te houden, zodat we na afloop nog rustig wat konden drinken. Toen we voor de tweede maal op de rust kwamen hebben we hier wel een wat langere pauze gehouden. De tomatensoep smaakte prima, samen met het van huis meegebrachte brood. Leslie heeft nog een kop koffie genomen en daarna zijn we aan de laatste kilometer begonnen.

Te geocachen viel er helaas vandaag ook niks, de dichtsbijzijnde traditionele cache lag naar het zuiden, bij het Albertkanaal. Wij hebben door de bossen ten noorden van Gellik gelopen. Bovendien had ik geen kaart van België in de GPS zitten, dus konden we ook niet zien waar we precies waren.

Aan de finish wachtte ons een lekker glas trappist. In Nederland betaal je er al gauw €3,- voor, maar hier in België kostte deze maar €1,50. Zijn "wij" Nederlanders nou zo gierig…?  En toch lijkt zo’n trappist in België beter te smaken…  Toen ik het glas leeg had, heb ik snel nog een paar foto’s geschoten waarna de bus ons weer terug naar Blerick bracht…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.