Wandeling Breda, 26-09-2009


Datum: 26-09-2009
Tocht: 38e Markdalwandeltocht
Organisatie: Wsv. W.I.E.G.O. Breda
Internet: http://www.wiego.nl/
Afstand: 40 kilometer
Totaal afgelegd: 25845 kilometer
Weer: Zonnig, bijna windstil. Middagtemperatuur: ca. 20 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Google Earth / Google Maps

Op zaterdagochtend heb ik om 7.23 uur de trein in Blerick gepakt. Ik had Rudolf nog gevraagd of hij mee wilde gaan, maar hij was van plan om in Dordrecht te gaan lopen. De reisplanner liet echter zien dat hij daar niet op tijd kon zijn, dus hij zou nog wel kijken wat hij zou doen. Nou, ik heb niks meer van hem vernomen en ben dus zelf maar naar Breda gereisd. Op het station stonden nog enkele wandelaars op de bus te wachten en verderop, in het centrum, stapten nog meer wandelaars in. Rond 9 uur was ik op de start in de wijk Ginneken. Daar stonden Kees en Inge me al op te wachten. Inge wilde eerst met mij de 40 km. gaan lopen, maar besloot toch met Kees mee te gaan. Ze vertrokken pas later, omdat ze een deel van de route moesten afpijlen.

Na een kopje koffie ben ik zo rond half tien op pad gegaan. Nadat ik Breda verlaten had, kwam ik al snel in het Mastbos. Het merendeel van de kilometers hebben we ook in dit bos gemaakt. Ook hebben we een stukje langs de Aa of Weerijs gelopen. Verder kwamen we op een landgoed, dat, zoals beweerd wordt, van de koninklijke familie schijnt te zijn. Daar kwam ik Kees en Inge tegen, die tegen de richting in aan het lopen waren. Ze waren bij een rood bordje (=rechtsaf) linksaf geslagen. Ik heb ze lekker teruggestuurd naar de weg waar het bordje hing.

De route stak ook de HSL en de autoweg over, waarna we door Effen en de Krabbebossen liepen. Nadat ik wederom de HSL en autoweg overgestoken was, voerde de route richting de rust bij café Dennenlucht. Daar heb ik een lekkere trappist gedronken en mijn brood opgegeten. Vervolgens liepen we door het Mastbos naar de Galderse heide. Hier waren een paar scheurneuzen met hun motoren aan het crossen. Lekker, al dat zand in je gezicht! Toen ze de tweede keer langs kwamen heb ik ze er op aangesproken en gevraagd of het ook wat langzamer kon. Het was tenslotte druk op de heide. Maar even later hoorde ik ze weer op volle snelheid langskomen, en toen heb ik maar de politie gebeld. Nou, die hadden blijkbaar weinig zin om te komen, want ze wilden de GPS coördinaten van de plek niet eens hebben… Je vriend en helper, behalve als je ze nodig heb…!

Even later kreeg ik van de organisatie een bakje bouillion. Eerder had ik al koffie gehad en later trakteerden ze me ook nog op een appel. Over de verzorging had ik dus niks te klagen; die was prima. Het laatste stuk van de tocht ging langs landgoed Bouvigne en door het Markdal. Vervolgens kwam ik weer in Ginneken bij de finish. Daar heb ik onder het genot van een paar biertjes op Kees en Inge gewacht. Ik had gedacht later binnen te zijn, doordat er misschien nog enkele geocaches op de route lagen, maar helaas… Helemaal niks vandaag…

Peter (ja, die uit Veldhoven…) was ook nog op de finish en hij bood me een trappist aan. En met Kees en Inge hebben we ook nog wat gedronken. Ze hadden geen zin om met de bus naar huis te gaan. We zijn samen in de taxi gestapt. Bij het station namen we afscheid van Kees en Inge, waarna Peter en ik de trein naar Eindhoven gepakt hebben. Ik reisde verder naar Blerick, en hoewel ik laat thuis was (ik weet al niet meer hoe laat…), was het de moeite waard. Het was een mooie tocht en een gezellige dag…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.