Wandeling Boxtel, 02-05-2009


Datum: 02-05-2009
Tocht: Kampinawandeltocht
Organisatie: Wsv. De Keistampers Boxtel
Internet: http://www.dekeistampers.nl/
Afstand: 42
Totaal afgelegd: 24378 kilometer
Weer: `Droog, zonnig, later meer bewolking. Middagtemperatuur ca. 18 °C.
Foto-album: Klik hier
Route: Helaas niet beschikbaar

Op zaterdagochtend heb ik om 6.53 uur de trein naar Eindhoven genomen. Rond half acht ben ik daar op de trein naar Boxtel gestapt. Huub uit Weert had ook deze trein en we zijn samen in Boxtel, binnendoor, naar de start gelopen. Rudolf en Nicole waren er al. Omdat Rudolf ’s avonds nog naar een verjaardag moest, had hij flinke haast. Hij zou mij alvast inschrijven, maar dat lukte niet, omdat de organisatie toch mijn bondskaart wilde zien. Ik was toch al iets later omdat de trein ook nog een beetje vertraging had. Ik had Rudolf aan de telefoon al gevraagd om een bakje koffie klaar te zetten, maar ook dat had hij niet geregeld, dus heb ik zelf maar snel een paar bonnen gekocht en een bakje koffie gehaald. Daarna gingen we snel op pad.

Al snel liepen we Boxtel uit. Zoals de naam van de tocht al aangeeft, ging de route grotendeels door natuurgebied Kampina. Maar we kwamen ook op de Oisterwijkse heide en in de Oisterwijkse bossen. Naast bos en heide hebben we ook erg veel vennen gezien. De eerste wagenrust was op een parkeerplaats nabij een oorlogsmonument. Hier heb ik een kop soep gegeten. Toen we langs het oorlogsmonument liepen, was iemand bezig dit met een hogedrukspuit schoon te maken. Waarschijnlijk voor de dodenherdenking op 4 mei of bevrijdingsdag op 5 mei.

Ook zijn we de Rosep, Dommel en Beerze meerdere malen overgestoken en soms hebben we een stukje langs het water gelopen. Na de eerste rust kwamen we over een groot heideveld. We hadden twee maal rust bij boscafé De Waterput, waar de trappisten (zowel de eerste als de tweede) prima smaakten. Verder zijn we nog langs een kapel, diverse restaurantjes en het infocentrum van de Oisterwijkse heide en bossen gekomen.

Op de terugweg liepen we langs de Beatrixhoeve en kwamen we door een weiland waar wilde paarden losliepen. Deze mocht je niet aanhalen en je moest er uit de buurt blijven, maar de paarden waren erg nieuwsgierig en kwamen vanzelf naar je toe. Ze hadden beter een bordje voor die paarden neer kunnen zetten, met het opschrift "Blijf min. 25 m. van de wandelaars vandaan"! Dus maar voorzichtig tussen de paarden door laveren en zo nu en dan toch maar een vriendelijke aai over de bol geven… Ik merkte wel dat sommige paarden angst hadden voor mijn blindenstok; ééntje schrok er flink van en draafde een stukje achteruit.

Tenslotte kwamen we nog door een tunnel, waar kunstmatig koeiengeluid te horen was, langs een kapel en nog over het terrein van een kasteel en klooster. Bij terugkomst bleek de afstand meer dan opgegeven, en hoewel Rudolf het laatste stukje wilde sprinten om rond half vijf binnen te zijn, was hij nog bij ons. Het was inmiddels al ruim vijf uur geweest. We hebben nog een trappist genomen en zijn daarna naar het station gelopen. Althans, Rudolf, Nicole en ik. Huub bleef nog even aan de finish zitten. Even voor zes uur hebben we de stoptrein naar Eindhoven genomen.

Ik kon in deze trein blijven zitten tot Deurne. Daar was ik rond kwart voor zeven, en ik ben nog even naar de Lidl gelopen om bierworstjes te halen. De Lidl was toch tot 7 uur open. Ik moest dan wel dik een half uur op de trein wachten, maar dan had ik ook voorlopig weer genoeg bierworstjes op voorraad. Rond acht uur was ik weer in Blerick, waar het avondeten al op me stond te wachten…

Advertenties

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.