Kennedymars Melderslo


Datum: 19+20-08-2006
Tocht: 18e Melderslose Kennedy Mars
Organisatie: Muziekvereniging Eendracht Melderslo
Internet: http://mkm.melderslo.net/
Afstand: 80 kilometer
Totaal afgelegd: 17949 kilometer
Weer: Wisselvallig, eerst droog, later enkele buien. Middagtemperatuur: ca. 20 °C.

Zaterdagmiddag… Piep-piep… De telefoon! Berichtje van Rudolf… Rudolf nam even voor vijf uur de trein naar Blerick. Rond half zes heb ik hem daar opgehaald en zijn we naar mijn moeders flat gegaan. Hier hebben we iets gegeten, waarna we aan de voorbereidingen voor de Kennedymars begonnen zijn. Even na negen uur brachten mijn moeder en Cor ons naar Melderslo. Na het ophalen van de startkaart en de routebeschrijving zijn we de tent ingegaan, waar we nog een bakje koffie gedronken hebben. Vlak voordat we de tent inliepen, begon het te regenen. Dit voorspelde dus niet veel goeds.

Om 22.00 uur viel er een hoosbui met onweer. Hierop besloot de organisatie om de start uit te stellen. Daarom namen we maar een biertje, en later nog een glaasje fris. Om 22.45 uur konden we dan eindelijk starten. Helaas bleek vlak voor de start dat er een probleem was met mijn insulinepomp. Deze gaf aan dat er een lekkage was, terwijl er niets raars te ondekken viel. Het is een probleem dat vaker voorkomt, maar dat toch al enkele maanden niet meer voorgekomen was. Tijdens het verhelpen van het probleem viel het startschot, waardoor we dus bijna achteraan liepen.

Even buiten Melderslo kregen we te maken met een asociale automobilist. Hij moest persé de groep met lopers voorbijrijden, en toen we hem aanspraken op zijn opdringerige gedrag werden we ook nog uitgescholden. Gelukkig heb ik daar maling aan. Enkele kilometers ging alles goed, totdat de insulinepomp opnieuw in storing ging. Pas op de rust in Melderslo (13.5 km.) kreeg ik het probleem weer opgelost, en gedurende de nacht is het niet meer teruggekomen. Pas in de ochtend begon de insulinepomp opnieuw problemen te geven.

We hadden ook enorm mazzel met het weer. Tot ongeveer half één ’s middags is het droog gebleven. We waren net op weg naar de rust in Swolgen (ca. 64 km.), toen er een paar spetters vielen. Pas toen we op de rust waren, kwam het er met bakken uit. Tijdens de volgende stortbui zaten we net met een biertje onder de parasol op de rust in Blitterswijck (ca. 70 km.). De derde fikse bui viel toen ik op het toilet zat op de rustpost vlak voor Melderslo (ca. 77.5 km.).

Theo en Dave zijn we onderweg ook nog tegengekomen. Dave wilde graag een poging wagen om veertig kilometer te lopen, en Theo liep met hem mee. Ze waren om 07.00 uur gestart in Melderslo, en omdat wij door de uitgestelde start drie kwartier achterliepen op ons schema, was de timing perfect. Vlak voordat wij bij de samenkomst waren belde Dave dat zij er al waren. Even later, op een lange rechte weg, konden we Dave en Theo zien lopen. Vanaf de rust in Lottum (ca. 55 km.) zijn we samen opgelopen. Dave is meegelopen tot aan de rust in Blitterswijck, waar hij er 30 kilometer op had zitten. Theo heeft de veertig kilometer volgemaakt.

Ik heb niet op de klok gekeken hoe laat we binnen zijn gekomen in Melderslo, maar ik denk dat we ongeveer zeventien en een half uur gedaan hebben over de tachtig kilometer. Na afloop zijn we (Rudolf, Theo, Elske, Dave, zijn familie en ik) nog een paar biertjes (of iets anders voor de Bob…) gaan drinken in de tent, waarna Theo ons (Rudolf en mij) naar huis heeft gebracht. Na het eten en het douchen heb ik Rudolf op de trein van 20.22 uur gezet en ben ik, na ca. 36 uur wakker te zijn geweest, als een brok in slaap gevallen…

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.