Wandeling Oirsbeek


Datum: 30-07-2006
Tocht: 43e Crescendotocht
Organisatie: Wsv. Crescendo Schinnen
Afstand: 30 kilometer
Totaal afgelegd: 17682 kilometer
Weer: Zonnig, later bewolkt en een beetje regen. Middagtemperatuur ca. 25 °C.

Eigenlijk had ik al een week eerder willen gaan wandelen, in Gulpen. Op TV werd al gesproken om deze tocht (20 km.) in te korten, de route te wijzigen of eerder te laten starten. Voor mij was de lol er toen echt even af.

Maar nu werd het wel weer eens tijd om een stuk te gaan lopen. Theo had ook wel zin om mee te gaan, dus we pakten rond acht uur de trein. In Roermond troffen we Rudolf. De trein had helaas een paar minuten vertraging en we dreigden dus de bus in Sittard te gaan missen. Rudolf sprintte naar de bushalte, en gelukkig had de bus ook een klein beetje vertraging. Onderweg stapte Ans in, maar zij ging niet naar de tocht in Oirsbeek. Ans ging wandelen in Lemiers.

Het was een mooie tocht, met platteland, bos en zo nu en dan een stukje bebouwde kom. Ook zaten er een paar lekker steile klimmetjes in. Er waren voldoende rustposten (vier op 30 kilometer). De tocht voerde door Schinnen, Puth, Munstergeleen en Geleen.

Met het weer hadden we enorm mazzel. Er stond een lekker briesje, waardoor het niet te warm was. We hebben wel even regen gehad, maar de hoeveelheid viel reuze mee. Na afloop van de tocht, op weg naar de bushalte, begon het opnieuw te regenen. In Sittard aangekomen was de regen overgegaan in een stortbui, en bij Roermond viel het nog steeds met bakken uit de lucht. Later stond in de krant dat men bij Roermond flinke wateroverlast gehad heeft.

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.