Wandeltocht Helden-Panningen


Op zaterdag 25 juni was in Helden-Panningen de laatste dag van de avondvierdaagse. Op deze laatste dag kan er elk jaar ook een dagtocht gelopen worden. We (Rudolf en ik) hadden met Theo afgesproken dat hij ons om tien over zeven zou komen ophalen. Om twintig minuten over zeven was Theo nog niet in zicht, dus maar even bellen. Theo had problemen met de auto, en heeft dus moeten wachten tot zijn vrouw terug was, zodat hij haar auto kon lenen. Nadat we Lies opgehaald hadden, reden we naar Panningen.

We schreven ons in op de 42 kilometer route, en na een bakje koffie gedronken te hebben gingen we aan de slag. Het was in de ochtend erg broeierig. Zo nu en dan viel er een buitje, maar het koelde niet af. Integendeel; de grond was warm waardoor het vocht meteen weer verdampte.

De tocht voerde ons via Koningslust naar Grashoek, waar we een lus door het bos gemaakt hebben. Op de tweede rust in Grashoek (bij de schutterij) bleek er een schaafplekje op mijn hak te zitten. Nadat de EHBO er tape overheen geplakt had, konden we weer verder. Via Panningen ging het naar Egchel, en vervolgens via wijngoed Elkandré naar camping De Heldense Bossen. Bij Elkandré was ik bijna door mijn voorraad water heen, maar helaas was er geen drinkwater te krijgen. Ook op de Heldense Bossen deed men hier erg moeilijk over. Maar na enig aandringen en zeuren konden we dan toch drinkwater halen.

Vervolgens liepen we voor het defilé uit terug naar Panningen. Het laatste stukje was erg gezellig, want er zat veel publiek langs de kant.

Advertenties

Over rolandweyers

Interesses: wandelen, internet, geocaching
Dit bericht werd geplaatst in Hobby. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.